Hoe ontstaan onze producten?

ONDERZOEK, ORIËNTEREN, SAMPLES, TESTEN, PRODUCEREN

Voordat er een nieuw product wordt toegevoegd, gaat er veel werk vooraf. Wij willen graag zo transparant mogelijk laten zien, wat er allemaal gebeurd voordat een product verkocht kan worden.

Via de onderstaande tijdlijn is te zien welke stappen er worden genomen, voordat een product wordt toegevoegd aan ons assortiment. 

Onderzoek en oriëntatie

Voordat wij een nieuw product toevoegen aan ons assortiment, wordt er eerst veel onderzoek gedaan. Welk type product gaan we toevoegen, welke functie moet dit product hebben en welke ingrediënten zijn hier geschikt voor? Deze keuzes worden gebaseerd op externe en onafhankelijke onderzoeken.

Ontwikkeling formules

Uit het onderzoek komt een sterke basis van natuurlijke/essentiële oliën en vitamines naar voren. Rondom deze basis wordt een totale formule gecreëerd voor het product. 

Goedkeuren samples

Nadat de formules “op papier” gecreëerd zijn, worden er samples geproduceerd. Deze samples worden door onszelf, maar ook door familie en vrienden getest op een aantal zaken. Dit zijn geur, textuur van het product en de werking. 

Testen van producten

Voordat cosmetische producten de markt op mogen, worden er een aantal belangrijke testen uitgevoerd. In deze testen wordt gekeken of het product wel veilig is en of er geen gezondheidsrisico’s kunnen optreden. Onze producten worden nooit getest op dieren. Verder worden onze producten ontwikkeld, getest en geproduceerd in Nederland. 

Produceren

Zodra de producten goed uit de testen zijn gekomen, begint het produceren. Het produceren van de producten moet ook veilig beoordeeld worden. Dit wordt gedaan door middel van speciale richtlijnen en via de Good Manufacturing Practice. Onze producten worden getest en geproduceerd in een laboratorium die voldoet aan de wettelijk geldende kwaliteitsnormen en procedures, zoals ISO 9001 en ISO 122716.