Is er verschil tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid?

verschil-mannenhuid-vrouwenhuid

Is er verschil tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid?

Er komen steeds meer producten voor de mannenhuid op de markt. Wij van Rossberck zijn er natuurlijk ook een van. Maar is dat eigenlijk wel nodig? Veel mensen zien het als een goedkope marketingtruc, want huid is immers gewoon huid of het nu van de man of van de vrouw is. Toch vergissen mensen zich hier erg in. De mannenhuid verschilt van de vrouwenhuid. In dit artikel zal ik je uitleggen wat deze verschillen precies zijn.

Alle verschillen op een rijtje

  • De mannenhuid is circa 16-25% dikker dan de vrouwenhuid
  • Testosteron zorgt ervoor dat de mannenhuid dikker is dan de vrouwenhuid
  • Mannen hebben meer talgklieren in de huid, dit zorgt ervoor dat de mannenhuid iets vettiger is dan de vrouwenhuid
  • De mannenhuid is elastischer. Deze elasticiteit van de huid neemt wel sneller af dan bij vrouwen.
  • De mannenhuid bevat minder zweetklieren dan de vrouwenhuid
  • De rimpels bij mannen zijn dieper, dan de rimpels bij vrouwen.

Zoals je ziet zijn er toch wel aardig wat verschillen tussen de mannen- en vrouwenhuid. 

De dikkere mannenhuid wordt veroorzaakt door de hoeveelheid talgklieren. Mannen hebben meer talgklieren in hun huid, dan vrouwen. Ook testosteron zorgt ervoor dat de huid van de man dikker is, dan die van de vrouw.

Het lijkt alsof mannen alleen maar voordelen hebben, ten opzichte van vrouwen op het gebied van huid. Toch is dit niet zo. Mannen hebben ongeveer een drie keer zo grote kans op het krijgen van huidkanker dan vrouwen. Dit komt doordat er bij de mannenhuid meer schade optreedt bij blootstelling aan zonlicht, dan bij vrouwen. Hierdoor raakt de huid van de man dus meer beschadigd in de zon. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Ohio kan dit komen doordat mannenhuid minder antioxidanten bevat dan vrouwenhuid.

Verschillen in producten voor mannenhuid en vrouwenhuid

Veel mensen denken nog steeds dat huidverzorging voor mannen een marketingtrucje is. Een product dat goed is voor vrouwen, is ook goed voor mannen toch? Helaas. Dit artikel laat goed zien dat er aardig wat verschillen zijn tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid. Natuurlijk worden producten van mannen anders op de markt gezet. Het is allemaal iets ‘stoerder‘ en ‘frisser‘ dan vrouwenproducten.

Het is natuurlijk niet schadelijk om als man een vrouwenproduct te gebruiken of andersom. De algemene verzorging voor zowel de mannen, als de vrouwenhuid is in grote lijnen hetzelfde. Toch hebben mannen vaak andere wensen en behoeften dan vrouwen, waardoor de keuze als man voor een mannenproduct toch de betere is. Daarnaast zorgen verschillen in ingrediënten of hoeveelheden dat het product iets beter aansluit op de mannenhuid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *